Párnázatos blog

Érezd otthon magad!

A sarki ABC, ahol semmi sem az, aminek látszik

2017. június 10. 07:21 - M.KISSEN

Ha megkérdezné valaki, szerintem milyen az, ha az alkotói szenvedély találkozik a szélsőséges kreativitással és némi kedves őrülettel, akkor azonnal Lucy Sparrow-t ajánlanám a figyelmébe. A brit művésznő egészen sajátos módon képezi le tárgyi környezetünket: mindennek elkészíti az élethű filcváltozatát. Mindennek.

sewyoursoul12.jpg

Lucy pár napja nyitotta meg New York egyik legmenőbb részén az "8 'Till Late" nevű üzletét, ami inkább egy kortárs kiállítás, bár megjelenésében valóban tökéletes másolata egy átlagos amerikai sarki boltocskának. A megnyitást egy sikeres Kickstarter-kampány és komoly kutatás előzte meg. Lucy ugyanis behatóan tanulmányozta az amerikai kisboltokat, azok berendezését, kínálatát, és ezek alapján állította össze az "árukészletet", számos terméket kifejezetten ide tervezett és készített.

sewyoursoul11.jpg

Persze van már ebben tapasztalata, hiszen a Sew Your Soul tulajdonosának nem ez az első üzlete. Angliában is van egy hasonló Corner Shopja, sőt ott nyitott már szexboltot is, de kereskedett "fegyverekkel" is - persze azokban is minden darab filcből készült.

Mindig is izgalmasnak tartottam azokat a tárgyakat, amelyek olyan anyagból vannak, amelyekből egyébként sosem készülnének. --- Lucy Sparrow

 sewyoursoul10.jpg

Az alternatív valóságot kínáló művész üzleteivel a kivesző félben lévő kiskereskedelmi egységekre kívánja irányítani a figyelmet - amelyből amúgy bőven kijut neki. A legutóbbi megnyitójáról például a The New York Times vagy a Metro is tudósított. Nem csoda, hiszen csak ebben az egy boltjában 9000 (!) tárgyat állított ki. Ez már önmagában is megdöbbentő, pláne, ha látjuk, hogy tulajdonképpen egészen hétköznapi holmik tökéletes filcmásairól van szó.

sewyoursoul8.jpg

Aki úgy véli, ennyi mindent személyesen előállítani már-már megszállottság, olyan nagyon nem is áll távol az igazságtól. Lucy ifjú korában ugyanis komoly mentális betegségekkel küzdött, amelyek tartós nyomokat is hagytak a testén. A filccel való munka egyfajta terápiaként is működik nála. Az alkotás valódi megváltás számára, és a közelmúltig minden darabot teljes egészében saját maga készített. Bár ma már nem mindent maga varr - a tárgyain levő betűket mindig saját kezűleg festi fel, ehhez a végsőkig ragaszkodik.

Boltjaiban a tampontól a sörig, az újságtól a rágóig, a dohányárutól a zöldségig tényleg minden kapható. Így lehet az, hogy egy párnamániás is találhat magának itt azonnal valami megfelelő ajándékot: egy "zacskó" csokis keksz, egy "üveg" üdítő vagy egy "doboz" gabonapehely kiváló vétel lehet azoknak, akik a kanapéra valami igazán meghökkentő holmit szeretnének kitenni.

Ebben a videóban maga mutatja be egyik angliai üzletét.

  Képek: Sew Your Soul 

Ha tetszett a poszt és szeretnél további párnázatos híreket olvasni, csatlakozz hozzám a Facebookon!

Az általam tervezett személyre szabott párnákkal itt találkozhatsz!

Mentés

Mentés

Mentés

MentésMentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://parnazatos.blog.hu/api/trackback/id/tr6912581959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Tamas Adt Lenhardt 2017.06.11. 10:32:16

bocsi, de mi az a sok mentegetőzés a poszt végén? :)