Párnázatos blog

Érezd otthon magad!

Párnákban (is) gazdag hazai szálláshelyek

2017. július 21. 00:42 - M.KISSEN

Itt a vakációs csúcsszezon, gondoltam, szétnézek kicsit, milyen párnázatos helyeken várják a kedves vendégeket kis hazánk különböző csodás vidékein. Némi kutatás mondjuk kellett, de gyűjtöttem néhány meghitt, vendégmarasztaló szálláshelyet, ahol tudják, hogyan kell párnákkal (is) hangulatossá varázsolni a tereket.

Kifejezetten emberléptékű, falusias szállások után kutattam, mert úgy gondoltam, egy kisebb vendéglátós vállalkozások között nagyobb eséllyel találok olyat, ahol olyan a közeg, amelyben az ember azonnal otthonosan érzi magát. Ahol minden arról szól, hogy kikapcsolódhasson, pihenhessen a kedves vendég, és ahol biztosítják ehhez a párnázatos körülményeket.

Azok a szállások, ahol párnát például csak az ágyakon láttam, hiába voltak extra ízlésesen berendezve, nem jutottak tovább a szűrőmön. Ugyanígy azok sem, ahol az étkezőkben vagy a kertekben található rattan- vagy faszékekre SEMMI párnát nem tesznek. De most komolyan, ki szeret ilyeneken párna nélkül elücsörögni? Úgy végig enni mondjuk egy hétvégi, lassú reggelit, hogy a szék mintát nyom közben az ember hátsójára?

Azokat a helyeket sem osztom meg itt, ahol minden túlságosan kimódolt, megszerkesztett, túltervezett. Ahol az embernek az az érzése, hogy nem nyúlhat hozzá nyugodtan akármihez. Mintha kicsit múzeumban lenne. Persze van, ahol pont ez a lényeg, de talán önfeledtebben pihen az ember ott, ahol valóban ráfeküdhet a párnára, amit a kanapéra tettek.

Íme, néhány különleges hangulatú szállás, ahol garantáltan kényelembe helyezhetjük magunkat. Chill out!

Kosbor Panzió (Magyarszombatfa)

Az őrségi falu szélén, egy ősfás-gyümölcsös birtokon található Kosbor tulajdonosai abszolút érzik, hogyan kell hívogatóvá tenni egy panziót. Az alap, hogy minden szobát gazdagon felszereltek csodás párnákkal, de olyan extrákkal is előállnak, mint például a heverészés a szabadban egy szalmaágyon.

kosbor_2.jpg

kosbor.jpg

kosbor_4.jpg

kosbor_5.jpg

kosbor_6.jpg

Fotók: Kosbor Panzió

Homoki Lodge (Rúzsa)

Az Alföld egészen déli részén található tanyán egy bécsi házaspár művelt csodát. Egyszerre hívják az embert kalandozni és lazulni, amelyhez tökéletes, a helyszínhez is illő miliőt teremtettek sok szőrme, sok szőnyeg és rengeteg párna felhasználásával.

homoki_1.jpg

homoki_2.jpg

Fotók: Homoki Lodge

Káli Art Inn (Köveskál)

A Balaton-felvidéken található lenyűgöző üdülőhely már rangos díjak és szakmai elismerések tucatjait zsebelhette be, nem véletlenül. A tulajdonosok és a vezetők nagyon érzik, hogyan tehetnek a vendég kedvére - például párnákkal is. Mindenhol van belőlük, és nem is akármilyenek!

kali_2.jpg

kali_3.jpg

kali_4.jpg

kali_6.jpg

kali_7.jpg

kali_8.jpg

kali_9.jpg

Fotók: Káli Art Inn

 Villa Fiore (Lesencetomaj)

A Tapolca közeli kis faluban található Gubacsi malom már önmagában különleges szálláshely lenyűgöző panorámával és igen egyedi belső térrel. A rusztikus romantika kedvelőinek azonban számtalan párnával (is) kedveskednek - akár a négy falon kívül is.

fiore_1.jpg

fiore_2.jpg

Fotók: Villa Fiore

Dorottya Udvar (Tiszacsege)

A természetes anyagok felhasználásával, régi bútorokkal és kerámiákkal berendezett vendégház számos bensőséges zugot rejt, ahová az ember azonnal be akar vackolni. A tulajdonosok láthatóan fontosnak tartották, hogy az ember így érezzen, mert mindenhová párnákat tettek, így a ház egy valódi kuckózós szuperlétesítménnyé vált, ahol évszaktól függetlenül bújhat el az ember a világ elől.

dorottya_1.jpg

dorottya_10.jpg

dorottya_12.jpg

dorottya_3.jpg

dorottya_4.jpg

dorottya_5.jpg

dorottya_6.jpg

dorottya_8.jpg

 Fotók: Dorottya Udvar

Nomád Hotel & Glamping (Noszvaj)

Az észak-magyarországi vendégfogadó igen extra, hiszen a szokásosnak mondhatók mellett egészen változatos építményeket kínál szálláshelyül: például telepített sátrat, buboréksátrat, jurtát vagy konténerházat. A "luxussátorozás" megszállottjait kellőképpen kényeztetik is - például párnákkal minden mennyiségben.

nomad_2.jpg

nomad_3.jpg

nomad_5.jpg

nomad_6.jpg

nomad_7.jpg

nomad_8.jpg

nomad_9.jpg

Fotók: Nomád Hotel & Glamping

Catherine's Cottages (Csákberény)

A végére hagytam az abszolút kedvencemet, amelynek tulajdonosa, a félig magyar Catherine, akinek édesanyja egy grófnő volt, az ükapja pedig maga Charles Dickens. Ez már önmagában mesés - és hát ugyanilyen mesések a "kunyhói" is, amelyekben remek ízléssel, finom, de mégis hétköznapi eleganciával vegyíti a régi, magyar vidékről ismerős stílusjegyeket az angol country világával. A végeredmény egy olyan vonzó, színes, barátságos és varázslatos miliő, amely nem hasonlítható semmihez és amelyben mégis azonnal otthon érzi magát az ember. És ahol nem kérdéses, hogy ehhez a hangulathoz Catherine különleges párnainak tömkelege is hozzájárul.

cc_1.jpg

cc_10.jpg

cc_2.jpg

cc_3.jpg

cc_4.jpg

cc_5.jpg

cc_6.jpg

cc_7.jpg

cc_8.jpg

cc_9.jpg

Fotók: Catherine's CottagesMentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://parnazatos.blog.hu/api/trackback/id/tr3112677669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.